CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > Siemens > STAR-CCM+

Problems with Linux

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   June 14, 2019, 07:50
Default Problems with Linux
  #1
azt
Member
 
allan thomson
Join Date: Mar 2009
Location: scotland
Posts: 42
Rep Power: 12
azt is on a distinguished road
Hi

I've been using star-cd/starccm+ in opensuse Linux since 2001 without any problems, at present I'm using leap 15. I have just purchased a new pc with an 8 core ryzen processor. I now find that I cannot load models thru the gui. I have to manually start a server process and attach to the server through the server window in the gui. Sometimes the starccm+ "core processes" will be running (viewed by using top) but no longer can the be connected to. I've also found that it is necessary to run starccm+ as root as only when this is done will the models come up in the server window. It has been installed in the opt directory and the owner and groups have been set to the default user i.e. me. I got so frustrated with this that I bought a second sds and installed starccm+ under windows 10 and everything work fine in that OS.

I really do not want to use windows.

Any ideas from anybody would be really appreciated.

Thanks in advance

allan
azt is offline   Reply With Quote

Old   June 14, 2019, 22:37
Default
  #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 1,154
Rep Power: 18
me3840 is on a distinguished road
When you start the server and client process together (starccm+ -new), will the client start and eventually just give you a socket error? This may indicate that your system/DNS has some kind of problem. If you use a terminal to ssh to localhost, $HOSTNAME, and your ip address as given by nslookup, do you get different result for all three?

If you install as you but first create the /opt directory and chown it to yourself, are there issues?
me3840 is offline   Reply With Quote

Old   June 15, 2019, 10:04
Default
  #3
azt
Member
 
allan thomson
Join Date: Mar 2009
Location: scotland
Posts: 42
Rep Power: 12
azt is on a distinguished road
Thanks for taking the time to reply, I appreciate very much your efforts.

I managed to sort it out it was a hostname thing. Starccm+ is running just fine now.

Thanks again

allan
azt is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with es-ice in linux and modelling of the valve profile MRI STAR-CD 6 October 24, 2013 02:54
Install Fluent in Linux L3munoz FLUENT 0 July 21, 2009 14:55
Problems starting parallel fluent on linux HSeldon FLUENT 6 June 13, 2008 11:25
Linux Cluster Setup Problems Bob CFX 1 October 3, 2002 18:08
Unix to Linux problems Ulf Siemens 5 April 2, 2002 03:34


All times are GMT -4. The time now is 15:56.