CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > CD-adapco

Combustion question

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 5, 2001, 16:33
Default Combustion question
Posts: n/a
As a starting point for more advanced modeling, I have set up the model given in Tutorial 9, except that I am using CH4 instead of propane. This seems to work fine. For a number of reasons, I am now trying to set all scalars to "Transport" rather than some being "Internal" as in the original tutorial. Everything seems to work fine until I change N2 to "Transport." At this point, the mass fraction of N2 changes sinusoidally from about .7 to about 1e-5 and back to roughly 0.7 from one iteration to the next. This causes the temperatures to fluctuate also.

Can someone tell me why this happens? Under "Chemical Module - Define Scheme," I have O2 set to "Transport" with a value of 0.

  Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
question about modeling combustion xinhui zhang FLUENT 1 December 16, 2007 20:40
Question on the calculating combustion efficiency hk Main CFD Forum 0 June 1, 2007 03:46
Modeling question: coal combustion Pablo Sanchez FLUENT 4 August 28, 2006 01:32
Engine combustion related question Rag Main CFD Forum 1 August 12, 2003 17:29
Internal combustion question Newbie FLUENT 0 May 27, 2001 22:40

All times are GMT -4. The time now is 14:58.