CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Problem setting C_MU_T with DEFINE_ADJUST

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 9, 2004, 09:34
Default Problem setting C_MU_T with DEFINE_ADJUST
  #1
Andy
Guest
 
Posts: n/a
Hi,

im trying to change turbulent viscosity (for an extension of the ke-model; DEFINE_TURBULENT_VISCOSITY is not accessible in Eulerian multiphase) in the Eulerian model using UDF. I'm using a DEFINE_ADJUST , but I get an error message when I compile my code.

The compiler tells me: error C2106: '=' :left operand must be l-value

DEFINE_ADJUST(turb_adjust, d) { Thread *t; cell_t c;

thread_loop_c (t,d)

{

if (FLUID_THREAD_P(t))

{

begin_c_loop_all (c,t)

{

C_MU_T(c,t) = 1; /*C_MU_L works!*/

}

end_c_loop_all (c,t)

}

} }

Same error occurs for C_MU_EFF. But if i use the C_MU_L no problem (or C_R(c,t))! So wheres the problem with the eddy viscosity?

I hope someone can help me out off this! Thanks.

Andy
  Reply With Quote

Old   July 30, 2014, 04:09
Default Ask some questions
  #2
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 25
Rep Power: 5
yuanmengyuan1989 is on a distinguished road
hello. i met the question similar with yours. i used the DEFINE_ADJUST to adjust the viscosity of the material. However, when the "C_MU_L" occurs in my UDF, it will make mistake as followings:


Error [cortex] [time 7/30/14 15:49:6]
FLUENT received fatal signal (ACCESS_VIOLATION)
1. Note exact events leading to error.
2. Save case/data under new name.
3. Exit program and restart to continue.
4. Report error to your distributor.


No matter how simple the UDF is, if the "C_MU_L= " occur, the error will appear.

do you know the reason why it happens?
yuanmengyuan1989 is online now   Reply With Quote

Old   July 30, 2014, 05:05
Default
  #3
Member
 
le hoang anh
Join Date: Oct 2012
Posts: 96
Rep Power: 4
lehoanganh07 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Andy
;114244
Hi,

im trying to change turbulent viscosity (for an extension of the ke-model; DEFINE_TURBULENT_VISCOSITY is not accessible in Eulerian multiphase) in the Eulerian model using UDF. I'm using a DEFINE_ADJUST , but I get an error message when I compile my code.

The compiler tells me: error C2106: '=' :left operand must be l-value

DEFINE_ADJUST(turb_adjust, d) { Thread *t; cell_t c;

thread_loop_c (t,d)

{

if (FLUID_THREAD_P(t))

{

begin_c_loop_all (c,t)

{

C_MU_T(c,t) = 1; /*C_MU_L works!*/

}

end_c_loop_all (c,t)

}

} }

Same error occurs for C_MU_EFF. But if i use the C_MU_L no problem (or C_R(c,t))! So wheres the problem with the eddy viscosity?

I hope someone can help me out off this! Thanks.

Andy
Hi
I think the value of C_MU_T(c,t) should be return real value.
lehoanganh07 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem in setting porosity region for rhoPorousSimpleFoam run_cfd OpenFOAM Pre-Processing 1 May 31, 2011 09:02
les setting problem, urgent Frank FLUENT 0 February 6, 2006 22:13
Problem setting AV Marko CFX 0 March 18, 2005 09:06
Problem setting C_MU_T with DEFINE_ADJUST sarah_ron FLUENT 1 February 24, 2005 13:11
Help setting up combustor problem Tom FLUENT 0 February 5, 2005 02:20


All times are GMT -4. The time now is 08:53.