CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Bugs

Problem with tutorialcase damBreak4phase under OpenFOAM15dev

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 7, 2009, 04:53
Default I'm using OpenFOAM-1.5-dev (sv
  #1
jfb
New Member
 
Josef F. Buergler
Join Date: Mar 2009
Posts: 16
Rep Power: 9
jfb is on a distinguished road
I'm using OpenFOAM-1.5-dev (svn rev. 980), compiled it (openSUSE 10.3, 64bit) and get no errormessages when running foamInstallationTest.

When running the tutorial-case multiphaseInterFoam/damBreak4phase, at the end of the first time loop, the following error message is issued:

smoothSolver: Solving for alphamercury, Initial residual = 0, Final residual = 0, No Iterations 0
mercury volume fraction, min, max = 0.0443935 0 1
air volume fraction, min, max = 0.750462 0 1
GAMG: Solving for pd, Initial residual = 1, Final residual = 0.0490662, No Iterations 1
GAMG: Solving for pd, Initial residual = 0.0154804, Final residual = 0.000357115, No Iterations 3
GAMG: Solving for pd, Initial residual = 0.000276821, Final residual = 1.03939e-05, No Iterations 5

keyword smoother is undefined in dictionary ""

file: from line 0 to line 0.

From function dictionary::lookupEntry(const word& keyword) const
in file db/dictionary/dictionary.C at line 213.

FOAM exiting

Exactly the same case seems to run fine under OpenFOAM-1.5.x (latest "git pull").

Could somebody please shed some light on this? Thanks a lot for any help!

Josef
jfb is offline   Reply With Quote

Old   February 7, 2009, 05:09
Default I just tried multiphaseInterFo
  #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 854
Rep Power: 14
henry is on a distinguished road
I just tried multiphaseInterFoam/damBreak4phase with 1.5.x and it ran without any problem.

H
henry is offline   Reply With Quote

Old   February 7, 2009, 05:46
Default Yes, this one is my bug: I hav
  #3
Senior Member
 
Hrvoje Jasak
Join Date: Mar 2009
Location: London, England
Posts: 1,783
Rep Power: 22
hjasak will become famous soon enough
Yes, this one is my bug: I have just checked in the fix. It is to do with the format of the CD solver when GAMG is called as a preconditioner.

It runs over there, the fix is in tutorials/multiphaseInterFoam/damBreak4phase/system/fvSolution

Apologies,

Hrv
__________________
Hrvoje Jasak
Providing commercial FOAM/OpenFOAM and CFD Consulting: http://wikki.co.uk
hjasak is offline   Reply With Quote

Old   February 9, 2009, 05:59
Default Thanks very much for Your answ
  #4
jfb
New Member
 
Josef F. Buergler
Join Date: Mar 2009
Posts: 16
Rep Power: 9
jfb is on a distinguished road
Thanks very much for Your answers! Tha case runs now with both versions :-)

Regards - Josef
jfb is offline   Reply With Quote

Old   June 4, 2010, 04:33
Default fvsolution dictionary bug
  #5
Member
 
Aldo Iannetti
Join Date: Feb 2010
Posts: 48
Rep Power: 8
aldo.iannetti is on a distinguished road
Hi josef
can you explane better how you fixed the fvsolution dictionary bug? I have the same error on OF 1.5-dev using an interfoam tutorial, I have the following error:

keyword smoother is undefined in dictionary ""
file: from line 0 to line 0.
From function dictionary::lookupEntry(const word& keyword) const
in file db/dictionary/dictionary.C at line 213.
FOAM exiting

Can you explane exactly how to fix it, I'm new with OF.
Thanks
Aldo

Quote:
Originally Posted by jfb View Post
Thanks very much for Your answers! Tha case runs now with both versions :-)

Regards - Josef
aldo.iannetti is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenFOAM15dev interDyMFoam problem using dynamicRefineFvMesh eberberovic OpenFOAM Bugs 6 January 14, 2010 06:18
Installation of OpenFOAM15dev antonio_ing OpenFOAM Installation 34 December 18, 2009 11:06
Help Error Installation of openfoam15dev loneboard OpenFOAM Installation 4 February 4, 2009 10:24
About OpenFOAM15dev waynezw0618 OpenFOAM Running, Solving & CFD 5 January 21, 2009 18:55
Problems with tutorialcase multiphaseInterFoam damBreak4phaseFine jfb OpenFOAM Bugs 2 February 29, 2008 07:20


All times are GMT -4. The time now is 12:27.