CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Installation

FoamX problem

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 21, 2006, 14:40
Default After installed OpenFOAM accor
  #1
New Member
 
richard
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
richardhsieh is on a distinguished road
After installed OpenFOAM according to the instructions, I ran FoamX and got all these following messages, and then it just hanged up!

[mxie@opws10 OpenFOAM]$ FoamX
Starting NameServer with inet:opws10.cct.lsu.edu:1234 ...
nsd: error while loading shared libraries: libelf.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

How can I make it working?! Thanks a lot!
richardhsieh is offline   Reply With Quote

Old   June 21, 2006, 15:26
Default In on Suse, install the follow
  #2
Senior Member
 
Hrvoje Jasak
Join Date: Mar 2009
Location: London, England
Posts: 1,758
Rep Power: 21
hjasak will become famous soon enough
In on Suse, install the following package:

libelf-0.8.5-36

This will give you the library /usr/lib/libelf.so and all will be well. For other operating systems you will need to do the equivalent.

Enjoy,

Hrv
__________________
Hrvoje Jasak
Providing commercial FOAM/OpenFOAM and CFD Consulting: http://wikki.co.uk
hjasak is offline   Reply With Quote

Old   August 1, 2007, 20:20
Default I want to install openfoam 1.3
  #3
New Member
 
Mahdi Moghimi
Join Date: Mar 2009
Location: Tehran, Tehran, Iran
Posts: 1
Rep Power: 0
mahdi is on a distinguished road
I want to install openfoam 1.3 on my laptop (open suse 10.2).
I have some problem when strartinf FoamX.
here it is:
mahdi@cfdlab:~> FoamX
Starting NameServer with inet:cfdlab:1234 ...
Starting FoamX Host Browser with inet:cfdlab:1234 ...
FoamXHostBrowser: error while loading shared libraries: libmpi.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
runFoamXHB : cleanup
runFoamXHB: Killing name server nsd(pid 4573).
/home/mahdi/OpenFOAM/OpenFOAM-1.3/bin/runFoamXHB: line 66: 4573 Killed nsd -ORBIIOPAddr $myIOP --ior $FOAMX_CONFIG/ns.ref </dev/null


any suggestion???
Moghimi
mahdi is offline   Reply With Quote

Old   August 1, 2007, 21:07
Default Moghimi, I've met this proble
  #4
New Member
 
Shaokun Xu
Join Date: Mar 2009
Location: Tianjin, Tianjin, P.R.C.
Posts: 2
Rep Power: 0
pierre_xu is on a distinguished road
Moghimi,
I've met this problem before when I wanted to run it on a local machine. After I added a line which declared my IP address and hostname into /etc/hosts, it runs well.
Check if there is a line looks like:
127.0.0.1 cfdlab
or
(another IP address) cfdlab
in your /etc/hosts

If there isn't, write it into that file.
Hope it will work.

Xu
pierre_xu is offline   Reply With Quote

Old   September 17, 2007, 22:41
Default I have a same problem with ric
  #5
New Member
 
gulitom
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 8
gulitom is on a distinguished road
I have a same problem with richard, but i don't know how to install the libelf-0.8.5-36, can anybody help me?
gulitom is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with starting FoamX laker OpenFOAM Installation 2 May 13, 2008 09:34
Problem about FoamX williamscn OpenFOAM Installation 8 September 17, 2007 23:18
Problem running FoamX ianz8802 OpenFOAM Installation 11 March 23, 2007 12:22
FoamX problem joegi OpenFOAM Installation 8 November 5, 2006 07:06
FoamX nsref problem svun OpenFOAM Installation 1 June 2, 2006 04:49


All times are GMT -4. The time now is 16:55.