CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM

Wind tunnel simulation

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 27, 2012, 15:11
Question Wind tunnel simulation
New Member
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Rep Power: 0
ferazpit is on a distinguished road
Hi! I'm simulating my school's wind tunnel with the simpleFoam solver.
The results showed that, for example, velocities converge but do not correspond to those expected. The measurements taken in the tunnel return values ​​of between 1.5 and 2 m/s at the inlet, around 16 m/s in the working area and 2 m/s at the outlet, where the impeller is located. I expected values ​​close to these ones, but the simulation returns higher values.

I ask you if you can give me some information to find out where the error is.

Here are the p and U files:

Here are the fvSchemes, fvSolution, RASProperties and transportProperties files:

Here are some pictures of the results:

'y' normal slice

0 sec:
5 sec:
10 sec:
15 sec:
20 sec:
175 sec:
350 sec:
500 sec:

'z' normal slice

0 secs:
5 secs:
10 secs:
15 secs:
20 secs:
175 secs:
350 secs:
500 secs:

Last edited by ferazpit; November 27, 2012 at 15:48.
ferazpit is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wind turbine simulation Saturn CFX 34 October 16, 2014 05:27
wind tunnel in room ahmad-mech FLUENT 1 August 11, 2012 00:21
Add a Cross Wind to a Wind Tunnel iamed18 OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 July 25, 2012 09:43
Wind turbine simulation Saturn Main CFD Forum 1 June 12, 2006 03:57
wind tunnel correction Arthur Chen Main CFD Forum 2 September 4, 1998 18:42

All times are GMT -4. The time now is 00:33.