CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CFX

Icem tetra - Running in parrallel?

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   September 6, 2006, 13:01
Default Icem tetra - Running in parrallel?
  #1
Joe
Guest
 
Posts: n/a
I notice that although I have set ICEM CFD to run in parallel (Settings - General - Number of processors:4) , when the tetra mesher is actually running (in batch mode) it only seems to use one of my CPU cores i.e. only one core is running at 100%.

Can anyone else confirm this behaviour? I would have throught it would run 4 simultaneous instances of the tetra process?

  Reply With Quote

Old   September 7, 2006, 09:38
Default Re: Icem tetra - Running in parrallel?
  #2
myron
Guest
 
Posts: n/a
Make sure ICEM is actually set to use the 4 processors. Set it to 4 - then quit and come back in - and check it again. Also - when tetra starts it will tell you how many processors it is using (in the messages area or in the window where you launched. You'll only see 1 tetra process - but you should see it using more than 100% - indicating it's using more than one processor.
  Reply With Quote

Old   September 7, 2006, 10:29
Default Re: Icem tetra - Running in parrallel?
  #3
Joe
Guest
 
Posts: n/a
Tetra is definately running with 4 processes according to ICEMs log window but top only shows 1 core @ 100% (Im running ICEM 10 on linux 64 bit with sp3). I'm busy investigating ... perhaps this is a top limitation ...
  Reply With Quote

Old   September 7, 2006, 11:09
Default Re: Icem tetra - Running in parrallel?
  #4
myron
Guest
 
Posts: n/a
On my 64-bit Linux box, I have 2 processors. In TOP I see only 1 instance of tetra - but it's taking 140% - 180% for %CPU.

Not all of Tetra is parallel, and it only works on shared memory machine - not distributed.
  Reply With Quote

Old   September 7, 2006, 12:15
Default Re: Icem tetra - Running in parrallel?
  #5
Joe
Guest
 
Posts: n/a
I am running a shared memory configuration. I'm busy comparing the output of top to ksysguard. Will report back.

  Reply With Quote

Old   September 9, 2006, 12:37
Default Re: Icem tetra - Running in parrallel?
  #6
Joe
Guest
 
Posts: n/a
D'Oh Tetra was running in parrallel ... I just misinterpreted top's output
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem in running ICEM grid in Openfoam Tarak OpenFOAM 6 September 9, 2011 17:51
ICEM Tetra mesh, Size reduction and Skewness problem Catthan ANSYS Meshing & Geometry 6 December 5, 2010 20:39
Statically Compiling OpenFOAM Issues herzfeldd OpenFOAM Installation 21 January 6, 2009 10:38
ICEM, Tetra removing Mikhail CFX 1 July 24, 2008 11:07
Kubuntu uses dash breaks All scripts in tutorials platopus OpenFOAM Bugs 8 April 15, 2008 07:52


All times are GMT -4. The time now is 16:17.