CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Bugs

Bug in wedgePolyPatchC

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 12, 2009, 08:09
Default Dear Foamers? There seems
Senior Member
su_junwei's Avatar
su junwei
Join Date: Mar 2009
Location: Xi'an China
Posts: 151
Rep Power: 10
su_junwei is on a distinguished road
Send a message via MSN to su_junwei
Dear Foamers?

There seems to be a bug in the implementation of initTransforms() in wedgePolyPatch.C(line 44)

If the face[0] in this patch is in xy plane, patchNormal_ will equal {0 0 1} (after normal treatment) .
centerNormal_ is {0 0 0.5} before normal treatment and {0 0 1} after normal treatment.

While evaluating the axis_ using
axis_ = centreNormal_ ^ patchNormal_;
we get a zero vector for axis_.

In the following normal treatment for axis_, we will get a zero division exception.

It seems that the method for evaluation of centreNormal_ can't always give us a feasible result.

Is it right?

Junwei su
su_junwei is offline   Reply With Quote

Old   February 12, 2009, 08:13
Default > If the face in this patch is
Senior Member
Join Date: Mar 2009
Posts: 854
Rep Power: 13
henry is on a distinguished road
> If the face[0] in this patch is in xy plane

This should not be the case. Take a look at the documentation on how to setup wedge cases.

henry is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:17.