CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

alphaContactAngle not recognized

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 21, 2012, 16:41
Default alphaContactAngle not recognized
New Member
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
robosys541 is on a distinguished road
Hi all,

I am just getting started in OpenFoam and have not been able to get my sluicegate to work well; in particular, the water column seems to always rise on the other end of the gate and wonder if this has something to do with not modeling in the surface tension.

I am trying to label the gate (in my alpha1 file) as being

type alphaContactAngle;
theta0 150;
value uniform 0;

but running the code, the system tells me that alphaContactAngle or even constantAlphaContactAngle does not exist as options for either a wall or a patch designation?

I am using 2.1.1 on ubuntu 12.04 I believe.

Does anyone know if I need special software to use these contact angle designations?

Thank you so much in advance
robosys541 is offline   Reply With Quote



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alphaContactAngle patch type does not work in OF-1.6 sundaero OpenFOAM Bugs 10 April 13, 2012 18:08
OpenFOAM Command not recognized jethro OpenFOAM Installation 2 April 6, 2011 09:28
rhoReactingFoam Rachel OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 February 7, 2011 08:34 file not recognized torvic OpenFOAM Running, Solving & CFD 20 June 24, 2010 13:31
How the convergence is recognized in cfx john CFX 1 November 24, 2005 09:49

All times are GMT -4. The time now is 11:49.