CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Bugs

foamToTecplot360 error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 5, 2010, 04:01
Default foamToTecplot360 error
  #1
New Member
 
Peter Keller
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
PKeller is on a distinguished road
Hi foamers,

like posted in another thread there is a problem with producing tecplot 360 data using foamToTecplot360 utility contained in OF-1.6.x.
Attached is a simple 3D interFoam test case (icem mesh, 1000 cells, initialized with funkySetFields).

Typing foamToTecplot360 produces
Quote:
...
Err: (TECZNE112) Wrong number of data values in file 1:
17469 data values for Zone 1 were processed,
9369 data values were expected.
writeEnd
Err: (TECEND112) Wrong number of data values in file 1:
22469 data values for Zone 1 were processed,
9369 data values were expected.
...
#0 Foam::error:: printStack(Foam::Ostream&)
I have also tried with several other 3D cases and another solver without success. With that solver but 2D axisymmetric case it works fine.

Thanks for any help,
Peter.
Attached Files
File Type: gz MeshTest3D.gz (34.1 KB, 9 views)
PKeller is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2010, 08:26
Default
  #2
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
I ran foamToTecplot360 and converts without errors and it looks ok as well in tec360.

Are you running an uptodate version of 1.6.x? Last changes are from January.

Thanks,

Mattijs
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2010, 09:48
Default
  #3
New Member
 
Peter Keller
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
PKeller is on a distinguished road
Hello Mattijs,

I have updated OpenFOAM-1.6.x with git two days ago and compiled it in Opt and Debug mode again.
I just tried it once more with "git pull" and the system told me that it is "already up-to-date".

Thank you,
Peter.
PKeller is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2010, 09:58
Default
  #4
New Member
 
Peter Keller
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
PKeller is on a distinguished road
Hello Mattijs,

I have forgotten to tell you, that it is necessary to have more than one folder to cause the problem. With converting only one folder the error can't be produced. But I don't want to accuse you that you did not try...

Thanks again,
Peter.
PKeller is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2010, 10:42
Default
  #5
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Ok. It wasn't closing the faceZones file. I pushed a fix to 1.6.x. Alternatively use the

-noFaceZones

command line option.

Thanks for reporting,

Mattijs
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2010, 12:02
Default
  #6
New Member
 
Peter Keller
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
PKeller is on a distinguished road
Hello Mattijs,

thanks a lot again. That should help.

Peter.
PKeller is offline   Reply With Quote

Old   October 11, 2011, 15:17
Default
  #7
Member
 
ehsan
Join Date: Mar 2009
Posts: 92
Rep Power: 8
ehsan is on a distinguished road
Dear Foamer,

We recently installed OF v.2 on different PC's. It works fine but only the foamtotecplot360 does not work and not recognized. We tried to recompile it, in file tecio, the runmake is done perfectly but it does not work again. I could compile the make files in the foamToTecplot360 folder. Could any one help me?

Thanks
Ehsan
ehsan is offline   Reply With Quote

Old   October 11, 2011, 16:38
Default
  #8
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,301
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings Ehsan,

Start reading from post #10 on this thread: foamToTecplot360. The solution should be in that thread, no matter which installation you have made of OpenFOAM

Best regards and good luck!
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compile problem ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 October 12, 2012 09:31
Problem with compile the setParabolicInlet ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 6 September 5, 2008 20:50
Compiling problems with hello worldC fw407 OpenFOAM Installation 21 January 6, 2008 18:38
DecomposePar links against liblamso0 with OpenMPI jens_klostermann OpenFOAM Bugs 11 June 28, 2007 17:51
user subroutine error CFDUSER CFX 2 December 9, 2006 07:31


All times are GMT -4. The time now is 17:45.