CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Pre-Processing

Running FoamX independently by 2 users

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 6, 2006, 08:19
Default Hello I have a problem with
  #1
New Member
 
Rolf Hansen
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Rep Power: 8
rogn is on a distinguished road
Hello

I have a problem with FoamX. We are 4 different users running OpenFOAM on a cluster headnode with different logon names. We are not able to run FoamX independently. A single user can open FoamX on the headnode, but as soon as another user attempts to open FoamX a mico exception occurs:

uncaught MICO exception: IDL:omg.org/CORBA/INITIALIZE:1.0 (0, not-completed)

~/OpenFOAM/OpenFOAM-1.3/bin/runFoamXHB: line 127: 23214 Aborted (core dumped) nsd -ORBIIOPAddr $myIOP --ior $FOAMX_CONFIG/ns.ref </dev/null

Can anyone help me to make a workaround, or explain to me, how to set up FoamX, so the different users can work independently in FoamX.

Thank you in advance

Rolf Hansen
rogn is offline   Reply With Quote

Old   November 7, 2006, 04:34
Default Check what your FOAMX_CONFIG i
  #2
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Check what your FOAMX_CONFIG is set to. Probably all point to the same central installation so the ns.ref file (which gets written there) gets corrupted.

Just copy the .OpenFOAM-1.3 directory to everyone's home directory. FoamX will detect this and use it instead as its config directory.
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   November 8, 2006, 09:00
Default Hello Mattijs We all use se
  #3
New Member
 
Rolf Hansen
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Rep Power: 8
rogn is on a distinguished road
Hello Mattijs

We all use separate installations of OpenFOAM. (Actually my colleague is running OpenFOAM-1.2, while I'm on the 1.3 version), so our $FOAMX_CONFIG is not pointing toward the same place (I checked it just to be sure!!).

Best regards

Rolf Hansen
rogn is offline   Reply With Quote

Old   November 9, 2006, 03:48
Default Change the port number in $FOA
  #4
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Change the port number in $FOAMX_CONFIG/FoamXClient.cfg so they don't conflict?
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   November 13, 2006, 05:11
Default Now it works!!! Thank you v
  #5
New Member
 
Rolf Hansen
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Rep Power: 8
rogn is on a distinguished road
Now it works!!!

Thank you very much
rogn is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regarding FoamX running Kindly help out hariya03 OpenFOAM Pre-Processing 0 April 18, 2008 04:26
Problem running FoamX ianz8802 OpenFOAM Installation 11 March 23, 2007 12:22
Running FoamX vivekjoshi OpenFOAM Installation 0 November 5, 2006 17:13
Running icoDyMFoam from FoamX jdkummer OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 September 13, 2006 04:31
problem in running FoamX in Open FOAM Gaurav Main CFD Forum 3 May 10, 2006 05:06


All times are GMT -4. The time now is 11:34.