CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Parallel Fluent

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   September 15, 2011, 05:37
Default Parallel Fluent
  #1
New Member
 
Irshad
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Rep Power: 7
Irshad22 is on a distinguished road
I have 32 GB ram, Intel Xeon processor X5660, 2.80 GHz, 12 MB cache, 1333 MHz memory, Six-Core (two processors) and win7 . But I couldn't run fluent in parallel (local Machine) with x processes. Please help me how to run it?
Irshad22 is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2011, 03:07
Default
  #2
Member
 
Nikolopoulos Aristeidis
Join Date: Jan 2011
Location: Athens, Greece
Posts: 62
Rep Power: 6
Nikolopoulos is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Irshad22 View Post
I have 32 GB ram, Intel Xeon processor X5660, 2.80 GHz, 12 MB cache, 1333 MHz memory, Six-Core (two processors) and win7 . But I couldn't run fluent in parallel (local Machine) with x processes. Please help me how to run it?
What operating system you use?
Please give more info (who do you open fluent and what the error message is)
Nikolopoulos is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2011, 05:41
Default
  #3
New Member
 
Irshad
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Rep Power: 7
Irshad22 is on a distinguished road
Windows 7. There is no error but it is not getting ready to use even I left it for more than 2hrs.


Host is swapping node 0 on machine "<computer name>" (win64)
You can press CTRL+c to stop the startup process!


After this message nothing will appear on message.
Irshad22 is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2011, 09:11
Default
  #4
Member
 
Nikolopoulos Aristeidis
Join Date: Jan 2011
Location: Athens, Greece
Posts: 62
Rep Power: 6
Nikolopoulos is on a distinguished road
in the fluent launcher what settings do you have under "parallel settings"?
Nikolopoulos is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2011, 10:40
Default
  #5
New Member
 
Irshad
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Rep Power: 7
Irshad22 is on a distinguished road
Under Parallel settings.....Number of processes: 4
Interconnects: default
MPI type: default
Run Types: shared memory on local machine

Last edited by Irshad22; September 16, 2011 at 11:41.
Irshad22 is offline   Reply With Quote

Old   September 18, 2011, 15:38
Default
  #6
Senior Member
 
Mohammad
Join Date: Feb 2010
Location: Shiraz, Iran
Posts: 108
Rep Power: 7
m2montazari is on a distinguished road
hi,
ensure that you had installed mpi correctly and the paths are set correctly too. then if it dosnt spawn, check that any firewall on your computer is disabled(I think this is your problem). if this dosnt help too, try net interconnection instead of default one. tell me about the results.
yours,
mohammad
m2montazari is offline   Reply With Quote

Old   September 19, 2011, 03:02
Default
  #7
Member
 
Nikolopoulos Aristeidis
Join Date: Jan 2011
Location: Athens, Greece
Posts: 62
Rep Power: 6
Nikolopoulos is on a distinguished road
in the dropdown list in the mpi try not to use the default setting and post the results
Nikolopoulos is offline   Reply With Quote

Old   September 28, 2011, 06:08
Default
  #8
Member
 
Vincent Meertens
Join Date: Sep 2009
Location: Belgium
Posts: 41
Rep Power: 7
vmeertens is on a distinguished road
Send a message via MSN to vmeertens
I have tried to open a parallel version of fluent (local Machine). When I want to start fluent I got following error:


-------------------------------------------------

Loading "\VMEERTENS-PC\C$\PROGRA~1\ANSYSI~1\v120\fluent\fluent12.0.16\ lib\fl114-64.dmp"
Done
Welcome to ANSYS FLUENT 12.0.16
Copyright 2009 ANSYS Inc.
All Rights Reserved. Unauthorized use, distribution or duplication
is prohibited. ANSYS and FLUENT are trademarks or registered trademarks
of ANSYS, Inc. or its subsidiaries in the United States or other countries.
Loading "\\VMEERTENS-PC\C$\PROGRA~1\ANSYSI~1\v120\fluent\fluent12.0.16\ lib\flprim1119-64.dmp"
Done.
CX_Client_Register (rpc connect): No such file or directory
Error: There is no active application.
Error Object: (grid-valid?)
version>
Interrupting...
Done.
Error: There is no active application.
Error Object: (grid-valid?)

-------------------------------------------------


I tried the other settings under “parallel settings” but I still got the same error message.

I didn’t install any MPI software because I thought it is already integrated in W7.

Maybe this has something to do with the Fluent prerequisites I installed the first time? If I remember it well, Fluent installed the C++ 2005 version and asked for a change in the control panel for a SP.

If anyone has an idea for successful parallel settings, please let me know.

Sincerely
vmeertens is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parallel running of Fluent Bhanu Gupta FLUENT 3 April 7, 2011 09:32
Parallel Fluent +UDF Jack Martinez FLUENT 0 June 28, 2007 11:19
Fluent Parallel SUPPORT MOHAMMED TOLBA FLUENT 1 February 20, 2006 02:27
Parallel Fluent with Mandrake Daniel Dotta FLUENT 1 May 19, 2005 15:30
error parallel fluent session Diet FLUENT 2 January 27, 2005 13:31


All times are GMT -4. The time now is 12:57.