CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > ANSYS

Changing problem of LE and TE while transporting from blademodeler to turbo

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   February 7, 2020, 06:50
Default Changing problem of LE and TE while transporting from blademodeler to turbo
  #1
New Member
 
Ensar Yazgan
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
Rep Power: 0
Ensar Yazgan is on a distinguished road
I have a model of rotor blade of an axial flow pump created in Bladegen. Then, I transport to blade cad to blademodeler so that I need to add inlet and outlet domain to blade domain. In blademodeler, LE and TE and blade thicknesses are like I designed in Bladegen. After creating "flowpath" and "export points", I linked Blademodeler to Turbogrid in workbench. Here the problem exists. Turbogrid shows me so simple blade consisting of LE and TE like straight line and meridional view is changed. How can I solve this? Thank you
Attached Images
File Type: png 3_blade_turbogrid_meridional view.PNG (4.7 KB, 5 views)
File Type: png 3_blademodeler_command tree.PNG (11.8 KB, 4 views)
File Type: png 3_blademodeler_rotor cad.PNG (8.4 KB, 5 views)
File Type: png 3_blademodeler_rotor_meridional view.PNG (11.5 KB, 3 views)
Ensar Yazgan is offline   Reply With Quote

Old   April 21, 2020, 00:49
Default Changing problem of LE and TE while transporting from blademodeler to turbo
  #2
New Member
 
Mitra
Join Date: May 2013
Posts: 2
Rep Power: 0
mitra2006 is on a distinguished road
Hello
I think that you create only 2 layer and TurboGrid produce blade with linear interpolation between 2 section of blade (root and Tip). you must add more layers for export points. For example, at 0.25, 0.5, 0.75 percent of blade span in addition to root and tip. It's better to add these layers at locations that the LE and TE have more curvature.
mitra2006 is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
ansys workbench, axial, blademodeler, pump, turbogrid

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 14:14.