CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > General Forums > Main CFD Forum

SW Flow Simulation Error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   September 4, 2017, 10:59
Unhappy SW Flow Simulation Error
  #1
New Member
 
Angel Ribado
Join Date: Sep 2017
Posts: 1
Rep Power: 0
ribado09 is on a distinguished road
Hi! my name is Angel and I'm new to this forums, I came here because I'm struggling with SW Flow Simulation and can't seem to run it without any errors, I created all the necessary lids to completely close my control volume and there were no issues with that but after adding boundary conditions to all the lids and click run this message appears:

"It is not possible to calculate the internal task, if there are mass/volume flow openings but no pressure boundary conditions defined."


I don't know if I'm missing something, I just want to simulate a simple flow of water through the holes.

Here's a link of the assembly just in case you guys need it, maybe there's something wrong with the assembly but I think I've mated everything correctly:

https://drive.google.com/open?id=0B7...URWaDFtaUdRejA

Thanks!
ribado09 is offline   Reply With Quote

Old   September 5, 2017, 02:16
Default
  #2
Senior Member
 
Lane Carasik
Join Date: Aug 2014
Posts: 692
Rep Power: 14
lcarasik is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ribado09 View Post
Hi! my name is Angel and I'm new to this forums, I came here because I'm struggling with SW Flow Simulation and can't seem to run it without any errors, I created all the necessary lids to completely close my control volume and there were no issues with that but after adding boundary conditions to all the lids and click run this message appears:

"It is not possible to calculate the internal task, if there are mass/volume flow openings but no pressure boundary conditions defined."


I don't know if I'm missing something, I just want to simulate a simple flow of water through the holes.

Here's a link of the assembly just in case you guys need it, maybe there's something wrong with the assembly but I think I've mated everything correctly:

https://drive.google.com/open?id=0B7...URWaDFtaUdRejA

Thanks!
Based off your error message, you have over defined your problem with an incorrect set of boundary conditions. You need to define an outlet (pressure outlet to likely get it to run.
lcarasik is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
assembly, cfd, flow simulation, solidworks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DPM udf error haghshenasfard FLUENT 0 April 13, 2016 06:35
Mesquite - Adaptive mesh refinement / coarsening? philippose OpenFOAM Running, Solving & CFD 94 January 27, 2016 09:40
[OpenFOAM] Native ParaView Reader Bugs tj22 ParaView 270 January 4, 2016 11:39
Compile problem ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 October 12, 2012 09:31
POSDAT problem piotka STAR-CD 4 June 12, 2009 08:43


All times are GMT -4. The time now is 14:19.