CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > NUMECA

Can't get the same results with tutorials

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   October 1, 2022, 13:07
Default Can't get the same results with tutorials
  #1
oab
New Member
 
oab
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
Rep Power: 0
oab is on a distinguished road
Hello! I'm a beginner level user of NUMECA Fine Marine. To learn the basics of the software, I'm trying to perform the tutorials of NUMECA Online Documentation Platform. I'm using NUMECA Fine Marine 9.2 version.

I've tried to analyse DTMB Combatant both with and without C-Wizard. But in both cases I can't get the same results with the tutorial documents even though I'm doing the exact same things with tutorials.

For example;
In tutorials, the pitch motion monitor (Ry1) decreases at the beginning of the analyse and than starts to increase until convergence which is nearly 15th second of the ships motion. But in my analyse, the pitch motion monitor gives me an increasing linear motion in all process.

The heave motion monitor (Tz0) has a decreasing curve and converges nearly 15th second of the ships motion in tutorials. But in my analyse, the heave motion monitor gives me a decreasing linear motion in all process.

In both monitors, there is no convergence. You can see the monitor comparison in attached picture.

I'm using NUMECA Fine Marine 9.2 version. Can this problem be about the version of the program? Because when I ask a coworker who uses 7.2 version, he said it could be about that. But like I mention above, I'm doing the exact same things with tutorials of NUMECA Online Documentation Platform.

Thanks for all helps.
Attached Images
File Type: jpg comparison.jpg (83.4 KB, 6 views)
oab is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
beginner, dtmb 5415, numeca, numeca tutorial

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My results become inconsistent when using PIMPLE (nOuterCorrectors>1) instead of PISO FloB OpenFOAM Running, Solving & CFD 5 May 17, 2021 07:17
Validating the results of numerical modeling compared to the results of another model ENG.AHMAD FLUENT 0 June 22, 2020 17:49
bad heat transfer results with low y+ me45 OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 April 29, 2020 12:56
Wrong results from motorByke tutorial in OpenFoam 2.1.1 jsc OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 April 16, 2013 08:26
Different Results from Fluent 5.5 and Fluent 6.0 Rajeev Kumar Singh FLUENT 6 December 19, 2010 12:33


All times are GMT -4. The time now is 13:41.