CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Pre-Processing

Setfields no rewriting alpha.water file

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   January 24, 2018, 10:33
Default Setfields no rewriting alpha.water file
  #1
Member
 
Shafik Walakaka
Join Date: Oct 2017
Posts: 38
Rep Power: 8
walakaka is on a distinguished road
Hi there,






Update: problem solved, the "box" was too big and outside of my domain", used checkMesh to check the domain for my mesh

I modified the dambreak case to simulate a two-phase flow in a horizontal pipe.

However, the setFields command does not rewrite my alpha.water files. Therefore my whole pipe is filled with water (alpha = 1) instead of having the top half filled with air.

I was able to execute the commands in the dam break tutorial case, but not after I modified the geometry.

I have attached a zipfile of the openfoam case that I am currently using.

Does any one have any idea on how I could solve this issue?

Kind regards
Shafik
Attached Files
File Type: zip Re300.zip (7.9 KB, 14 views)

Last edited by walakaka; January 24, 2018 at 12:29. Reason: [solved]
walakaka is offline   Reply With Quote

Old   May 8, 2019, 05:58
Default
  #2
New Member
 
Fahime Firoozpour
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Rep Power: 8
Fahime is on a distinguished road
Mr Shafik
has your problem been solved? I have the same problem as you.
Fahime is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
alpha.water, horizontal pipe flow, openfoam, setfields, twophase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[foam-extend.org] problem when installing foam-extend-1.6 Thomas pan OpenFOAM Installation 7 September 9, 2015 21:53
[swak4Foam] Problem installing swak_2.x for OpenFoam-2.4.0 towanda OpenFOAM Community Contributions 6 September 5, 2015 21:03
centOS 5.6 : paraFoam not working yossi OpenFOAM Installation 2 October 9, 2013 01:41
"parabolicVelocity" in OpenFoam 2.1.0 ? sawyer86 OpenFOAM Running, Solving & CFD 21 February 7, 2012 11:44
Version 15 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 113 December 2, 2009 10:23


All times are GMT -4. The time now is 05:42.