CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Running, Solving & CFD

sonicFoam unable to run simulation

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   February 21, 2020, 15:37
Default sonicFoam unable to run simulation
  #1
New Member
 
Shelby
Join Date: Feb 2020
Posts: 4
Rep Power: 6
SMallin is on a distinguished road
Hello All!
I'm new to OpenFoam but have done a few tutorials and now I'm trying to run my own case for the first time using sonicFoam.
My file is a rocket motor and I copied the files from the tutorial "prism" to run the turbulence portion.
I created the snappyHexMesh and when I check the mesh, everything appears to be okay.
I set up the initial conditions, boundaries, but when I finally try to run the solver, I get this:

/*---------------------------------------------------------------------------*\
| ========= | |
| \\ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \\ / O peration | Version: v1912 |
| \\ / A nd | Website: www.openfoam.com |
| \\/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/
Build : _f3950763fe-20191219 OPENFOAM=1912
Arch : "LSB;label=32;scalar=64"
Exec : sonicFoam
Date : Feb 21 2020
Time : 13:31:43
Host : DESKTOP-8TAOB7J
PID : 1593
I/O : uncollated
Case : /home/hybrid/Downloads/motorCfdTest3/case
nProcs : 1
trapFpe: Floating point exception trapping enabled (FOAM_SIGFPE).
fileModificationChecking : Monitoring run-time modified files using timeStampMaster (fileModificationSkew 10)
allowSystemOperations : Allowing user-supplied system call operations

// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //
Create time

Create mesh for time = 0


PIMPLE: no residual control data found. Calculations will employ 100 corrector loops

Reading thermophysical properties

Selecting thermodynamics package
{
type hePsiThermo;
mixture pureMixture;
transport const;
thermo hConst;
equationOfState perfectGas;
specie specie;
energy sensibleInternalEnergy;
}

nothing else appears and it looks as if the file is completed but if I open the file in Paraview, the first and last step appear the same.
Not sure if its the fvSolution file that's wrong or what but I appreciate all the help!
Thank you in advance for all your time!
SMallin is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sonicFoam - simulation stop for negative temperature - are my parameters wrong ? Jad.L. OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 December 24, 2018 17:08
mapFields produces '-' entry in BC files. Unable to run simulation! McCharles OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 June 3, 2016 04:28
Unable to run OF in parallel on a multiple-node cluster quartzian OpenFOAM 3 November 24, 2009 13:37
What's the best order to run this simulation in? siw CFX 1 November 4, 2009 19:42
Procedure to run unsteady simulation? STN Main CFD Forum 2 February 16, 2002 04:37


All times are GMT -4. The time now is 06:48.