CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Running, Solving & CFD

simpleFoam case exits before starting the loop

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   April 17, 2023, 18:31
Default simpleFoam case exits before starting the loop
  #1
New Member
 
Join Date: Sep 2022
Posts: 8
Rep Power: 3
samwise14 is on a distinguished road
Hello, I'm trying to run a case of a wind turbine in simpleFoam. The problem is after creating the mesh and starting simplefoam it exits before the first time loop without error message. At first i thought about non manifoldness on the geometry but I checked it in SolidWorks and Spaceclaim and has no errors.

I let the case folder without the geometry (to big to upload here) here for you to check.
MWthicknessmanifold.zip

This is the simpleFoam output when running it in parallel. When i run it normally it doesnt even show the error message.
Quote:
// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //
Create time

Create mesh for time = 0
[DESKTOP-LKQMJQQ:04290] 5 more processes have sent help message help-btl-vader.txt / cma-permission-denied
[DESKTOP-LKQMJQQ:04290] Set MCA parameter "orte_base_help_aggregate" to 0 to see all help / error messages


SIMPLE: convergence criteria
field p tolerance 0.001
field U tolerance 0.0001
field "(k|epsilon)" tolerance 0.0001

Reading field p

Reading field U

Reading/calculating face flux field phi

Selecting incompressible transport model Newtonian
Selecting turbulence model type RAS
Selecting RAS turbulence model kEpsilon
--------------------------------------------------------------------------
Primary job terminated normally, but 1 process returned
a non-zero exit code. Per user-direction, the job has been aborted.
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
mpirun detected that one or more processes exited with non-zero status, thus causing
the job to be terminated. The first process to do so was:

Process name: [[52973,1],3]
Exit code: 142
--------------------------------------------------------------------------

Last edited by samwise14; April 18, 2023 at 03:13.
samwise14 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bash script for pseudo-parallel usage of reconstructPar kwardle OpenFOAM Post-Processing 42 May 7, 2024 23:17
simpleFoam - errors in a simplified room ventilation case (my first simulation) tfigueiro OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 April 8, 2015 17:37
Experimental data vs SimpleFoam sphere test case : Cd do not match alsdia OpenFOAM Verification & Validation 1 November 2, 2012 05:37
[CAD formats] my stl surface is seen as just a line rcastilla OpenFOAM Meshing & Mesh Conversion 2 January 6, 2010 01:30
Free surface boudary conditions with SOLA-VOF Fan Main CFD Forum 10 September 9, 2006 12:24


All times are GMT -4. The time now is 09:36.