CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM

Foam printstack error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   November 9, 2020, 07:38
Default Foam printstack error
  #1
New Member
 
Vlad
Join Date: Oct 2020
Posts: 2
Rep Power: 0
DrDerpy13 is on a distinguished road
Hello Guys,

I am struggling to simulate a duct flow for 2 days. I ve tried the following things:
1. i calculated the values for k and epsilon
2. i assured that the boundaries are good defined
3. i checked the mesh
After all the things from above done i can say that i have literally no clue what to do anymore


Quote:
smoothSolver: Solving for Uz, Initial residual = 0.713672, Final residual = 0.0458908, No Iterations 20
#0 Foam::error:rintStack(Foam::Ostream&) at ??:?
#1 Foam::sigFpe::sigHandler(int) at ??:?
#2 ? in /lib64/libpthread.so.0
#3 Foam::GAMGSolver::scale(Foam::Field<double>&, Foam::Field<double>&, Foam::lduMatrix const&, Foam::FieldField<Foam::Field, double> const&, Foam::UPtrList<Foam::lduInterfaceField const> const&, Foam::Field<double> const&, unsigned char) const at ??:?
#4 Foam::GAMGSolver::Vcycle(Foam::PtrList<Foam::lduMa trix::smoother> const&, Foam::Field<double>&, Foam::Field<double> const&, Foam::Field<double>&, Foam::Field<double>&, Foam::Field<double>&, Foam::Field<double>&, Foam::Field<double>&, Foam::PtrList<Foam::Field<double> >&, Foam::PtrList<Foam::Field<double> >&, unsigned char) const at ??:?
#5 Foam::GAMGSolver::solve(Foam::Field<double>&, Foam::Field<double> const&, unsigned char) const at ??:?
#6 Foam::fvMatrix<double>::solveSegregated(Foam::dict ionary const&) at ??:?
#7 Foam::fvMatrix<double>::solveSegregatedOrCoupled(F oam::dictionary const&) at ??:?
#8 Foam::fvMesh::solve(Foam::fvMatrix<double>&, Foam::dictionary const&) const at ??:?
#9 ? at ??:?
#10 __libc_start_main at :?
#11 ? at ??:?
Many thanks in advance
DrDerpy13 is offline   Reply With Quote

Old   November 9, 2020, 10:09
Default
  #2
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Leipzig, Germany
Posts: 59
Rep Power: 12
oswald is on a distinguished road
Hi,


I would assume, that you set something that leads to a division by zero, as indicated by sigFpe in error #1. But without any information about your setup, it's hard to say what is causing this.
oswald is offline   Reply With Quote

Old   November 10, 2020, 16:22
Default
  #3
Member
 
Ash Kotwal
Join Date: Jul 2016
Location: North Dakota, USA
Posts: 64
Rep Power: 6
Ash Kot is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by DrDerpy13 View Post
Hello Guys,

I am struggling to simulate a duct flow for 2 days. I ve tried the following things:
1. i calculated the values for k and epsilon
2. i assured that the boundaries are good defined
3. i checked the mesh
After all the things from above done i can say that i have literally no clue what to do anymore




Many thanks in advance

Provide your residuals and boundary conditions in all files from 0 folder.
If the 'courant number' starts reducing after certain time, that means something is wrong with A] the boundary conditions or B] Mesh.

So run
Code:
 checkMesh -allTopology -allGeometry
command and post the output as well as the boundary conditions, that is files from 0 folder.
Ash Kot is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[swak4Foam] swak4foam openfoam 7 installation problem Andrea23 OpenFOAM Community Contributions 1 February 17, 2020 19:11
OpenFOAM without MPI kokizzu OpenFOAM Installation 4 May 26, 2014 10:17
CGNS lib and Fortran compiler manaliac Main CFD Forum 2 November 29, 2010 07:25
OpenFOAM on MinGW crosscompiler hosted on Linux allenzhao OpenFOAM Installation 127 January 30, 2009 20:08
Problem with compile the setParabolicInlet ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 6 September 5, 2008 21:50


All times are GMT -4. The time now is 11:02.