CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > SU2 > SU2 Installation

There some errors when I first running the tutorail

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Li_Desheng

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   March 9, 2023, 09:43
Post There some errors when I first running the tutorail
  #1
New Member
 
Li_Desheng
Join Date: Mar 2023
Posts: 4
Rep Power: 3
Li_Desheng is on a distinguished road
When I first run the Inviscid_Bump, there are some errors:

orted: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/openmpi/lib/openmpi3/mca_pmix_ext3x.so: undefined symbol: pmix_value_load
[DESKTOP-823G5TH:17385] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Unable to start a daemon on the local node in file ess_singleton_module.c at line 716
[DESKTOP-823G5TH:17385] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Unable to start a daemon on the local node in file ess_singleton_module.c at line 172
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during orte_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

orte_ess_init failed
--> Returned value Unable to start a daemon on the local node (-127) instead of ORTE_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or environment
problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
additional information (which may only be relevant to an Open MPI
developer):

ompi_mpi_init: ompi_rte_init failed
--> Returned "Unable to start a daemon on the local node" (-127) instead of "Success" (0)
--------------------------------------------------------------------------
*** An error occurred in MPI_Init
*** on a NULL communicator
*** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (processes in this communicator will now abort,
*** and potentially your MPI job)
[DESKTOP-823G5TH:17385] Local abort before MPI_INIT completed completed successfully, but am not able to aggregate error messages, and not
able to guarantee that all other processes were killed!

I'm new to SU2 software and CFD and I don't know how to solve this problem. Thank you for your help!
Li_Desheng is offline   Reply With Quote

Old   March 9, 2023, 14:21
Default
  #2
Senior Member
 
bigfoot
Join Date: Dec 2011
Location: Netherlands
Posts: 535
Rep Power: 17
bigfootedrockmidget is on a distinguished road
Looks like openmpi was not correctly or completely installed. Please reinstall openmpi and make sure it works correctly by running a simple openmpi test.
bigfootedrockmidget is offline   Reply With Quote

Old   March 9, 2023, 21:29
Post
  #3
New Member
 
Li_Desheng
Join Date: Mar 2023
Posts: 4
Rep Power: 3
Li_Desheng is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by bigfootedrockmidget View Post
Looks like openmpi was not correctly or completely installed. Please reinstall openmpi and make sure it works correctly by running a simple openmpi test.
The problem is indeed openMPI. The 5.0.0 version I installed before may be unstable.Later, after reinstalling the now stable distribution (4.1.5), the computation was fine.Thank you for your help
Li_Desheng is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Errors when running waves2foam JinshiC OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 January 18, 2022 10:45
Floating point exception error lpz_michele OpenFOAM Running, Solving & CFD 53 October 19, 2015 02:50
Kubuntu uses dash breaks All scripts in tutorials platopus OpenFOAM Bugs 8 April 15, 2008 07:52
IcoFoam parallel woes msrinath80 OpenFOAM Running, Solving & CFD 9 July 22, 2007 02:58
Could anybody help me see this error and give help liugx212 OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 January 4, 2006 18:07


All times are GMT -4. The time now is 02:38.