CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > SU2

Running in parallel

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   July 25, 2019, 14:52
Default Running in parallel
  #1
New Member
 
Moshe Hollander
Join Date: Dec 2018
Posts: 6
Rep Power: 3
mhollander is on a distinguished road
Hi All,


I am attempting to run SU2 in parallel and am running into an issue.



Whenever I try to run a .cfg file (that I already have sucessfully run in serial using the ususal SU2_CFD command), I get an error that tells me that mpi doesn't recognize the SU2_CFD command. Here's what happens in my CLI:


Quote:
aac1@aac1-VirtualBox:~/Desktop/0012_test$ mpirun -n 4 SU2_CFD config.cfg
--------------------------------------------------------------------------
mpirun was unable to find the specified executable file, and therefore
did not launch the job. This error was first reported for process
rank 0; it may have occurred for other processes as well.

NOTE: A common cause for this error is misspelling a mpirun command
line parameter option (remember that mpirun interprets the first
unrecognized command line token as the executable).

Node: aac1-VirtualBox
Executable: SU2_CFD
--------------------------------------------------------------------------
4 total processes failed to start
Has anyone else come across this issue and sucessfully solved it?


Cheers,
Moshe.
mhollander is offline   Reply With Quote

Old   July 26, 2019, 20:40
Default
  #2
Member
 
Wally Maier
Join Date: Apr 2019
Posts: 53
Rep Power: 2
wallym is on a distinguished road
Hi Moshe,

There are two things that I can think that may be causing this problem:
1.) The path variables are set incorrectly, be sure they match what is output during the configuration process.

2.) The code wasn't compiled with parallel support.

These are my best guesses at the moment. Let us know if these were the issues, or have any more questions.

Wally
wallym is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Other] blueCFD-Core-2016 user compiled solvers not running in parallel sbence OpenFOAM Installation 10 December 5, 2018 09:44
Error running openfoam in parallel fede32 OpenFOAM Programming & Development 5 October 4, 2018 17:38
error while running in parallel using openmpi on local mc 6 processors suryawanshi_nitin OpenFOAM 10 February 22, 2017 22:33
Fluent 14.0 file not running in parallel mode in cluster tejakalva FLUENT 0 February 4, 2015 08:02
Problems running in parallel - missing controlDict Argen OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 June 7, 2012 04:50


All times are GMT -4. The time now is 07:43.