CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Community Contributions

[SOWFA] Installation/Compiling issues with SOWFA

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   January 6, 2020, 12:29
Default Installation/Compiling issues with SOWFA
  #1
New Member
 
Callum Guy
Join Date: Dec 2019
Location: Scotland
Posts: 7
Rep Power: 2
CallumG is on a distinguished road
Hello,

I'd firstly like to say I am very new to OpenFOAM and Linux so please be gentle with me! I'm sure most of my problems are due to being incredibly green but anyway...

Essentially what I am trying to understand is the process of getting SOWFA to compile running the ./Allwmake command as per the installation instructions. I have read the README files and the NREL presentation slides aong with lots of forum posts, and seem to be comming up against some conflicting information. At present when I run the ./Allwclean command, returned is a series of:

./Allwclean: line <#>: rmdepall: command not found

and the ./Allwmake command returns the attached.

I'm running Ubuntu 18.04.3 LTS and OpenFOAM-dev (From OpenFOAM-in-Box-19.10v1). I had opted to use the OpenFOAM in a box from CFD-support as I'm new to Linux and this seemed the most forgiving approach to start with, the OpenFOAM core version is v6 according to CDF-support's website. Now I know from the README files in SOWFA it specifies "OpenFOAM Version: 2.3.x or 2.4.x", however from the NREL presentation slides it states "Make sure you have OpenFOAM 2.0 or higher installed". So I suppose my first question is do I need to start again and download a much older version of OpenFOAM? If so I'd like to know how to install on my OS, the following link suggests my version of ubuntu isn't supported https://openfoam.org/download/2-4-0-ubuntu/

If indeed my current version of OpenFOAM is adequate I can only assume I have some error when I editted the .bash_profile file https://github.com/NREL/SOWFA/commit...96c8e4891053e1 . I changed:

15) export inst_loc - to where my OpenFOAM installation is
16) export spack location - to my home directory

41) export OPENFOAM_VERSION=dev
44) export WM_PROJECT_USER_DIR - again to where my OpenFOAM installation is

Any and alll help would be very welcome on this!

Thanks in advance,
Callum
Attached Files
File Type: txt compile_issue_SOWFA.txt (51.8 KB, 0 views)
CallumG is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
compilation, openfoam, sowfa, wmake

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOWFA] SOWFA installation OpenFOAM 2.4.x OpenFAST mörli OpenFOAM Community Contributions 1 January 28, 2020 07:07
chtMultiRegionSimpleFoam issues - non-conformal meshes & residual handling... manalis OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 October 10, 2018 19:53
Convergence issues for Flat plate with sharp edge rajnarayang FLUENT 3 June 20, 2017 13:02
[ANSYS Meshing] Multizone issues (on my project) crenaudo ANSYS Meshing & Geometry 8 April 13, 2016 03:59
Multigrid Stability Issues ThomasHermann SU2 1 November 5, 2014 17:18


All times are GMT -4. The time now is 09:56.