CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Homemade Cluster: Segmentation fault, Address not mapped

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   October 30, 2018, 07:37
Default Homemade Cluster: Segmentation fault, Address not mapped
  #1
New Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Ohio, USA
Posts: 15
Rep Power: 8
shang2 is on a distinguished road
I've been trying to build a small cluster as a learning experience and am a bit stuck.

> I am currently testing it out with just the host and a single node.
> I decomposed a test case into 8 processor directories and placed it on both machines (they are cloned with different names)
> I use the command "mpirun -x MPI_BUFFER_SIZE -n 8 --hostfile machinefile rhoPimpleFoam -parallel"

I get the error:

Code:
[tb1:18559] *** Process received signal ***
[tb1:18559] Signal: Segmentation fault (11)
[tb1:18559] Signal code: Address not mapped (1)
[tb1:18559] Failing at address 0x326270
[tb1:18559] *** End of error message ***
Segmentation Fault
I am able to passwordless ssh into my node and recursively into the host. I have tested the test case in parallel on the individual machines. Also, if I don't have "-x MPI_BUFFER_SIZE", I get an error that it is not defined. I believe I need to fix a path somewhere. Can someone help me with these two things?

Thank you!
shang2 is offline   Reply With Quote

Old   November 1, 2018, 16:37
Default
  #2
Retired Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 10,975
Blog Entries: 45
Rep Power: 128
wyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to all
Quick questions:
  1. Which OpenFOAM version/fork are you using?
  2. Which Linux Distribution are you using?
  3. Are both machines running a real machine installation of said Linux Distribution or are any of the machines using WSL or any other Virtualization software or Docker system?
  4. Which installation instructions did you follow?
  5. Did you do anything differently from the original installation instructions?
  6. Did you do the exact same installation method in both machines?
    1. If not, is OpenFOAM installed in the exact same path in both machines?
__________________
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
cluster, openfoam, openmpi

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Segmentation fault in SU2 V5.0 ygd SU2 2 March 1, 2017 04:38
[OpenFOAM] Segmentation Fault on start - pvserver using o/s rendering, remote on cluster chrisb2244 ParaView 2 June 8, 2014 21:26
Problems installing OpenFOAM 2.3.0, 1.6-ext and foam-extend 3.0 sam.ho OpenFOAM Installation 35 April 5, 2014 15:31
segmentation fault when installing OF-2.1.1 on a cluster Rebecca513 OpenFOAM Installation 9 July 31, 2012 15:06
Phase locked average in run time panara OpenFOAM 2 February 20, 2008 14:37


All times are GMT -4. The time now is 00:54.