CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Installation

[OpenFOAM.org] 4.0: Paraview 5.0 wont run after reinstall

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   September 18, 2016, 11:30
Default 4.0: Paraview 5.0 wont run after reinstall
  #1
Member
 
Pedro
Join Date: Nov 2014
Posts: 50
Rep Power: 9
pupo is on a distinguished road
Helo everyone!

I can't get paraview to run after a reinstall. The error i get is :

Code:
FATAL ERROR: ParaView reader module libraries do not exist

Please build the reader module before continuing:
cd $FOAM_UTILITIES/postProcessing/graphics/PVReaders
./Allwclean
./Allwmake
and if i follow those instructions i get a

Code:
./Allwmake : PV_PLUGIN_PATH not valid - it is unset

I'm a bit lost since I've tried purging openFoam and reinstalled as a fresh install several times in several fashions and everything is working fine except for paraview. A few threads already discussed this issue, but must of them cover older versions of OpenFOAM and most of the suggested commands don't seem to work anymore.

Any help would be appreciated!

Cheers,
Pedro
pupo is offline   Reply With Quote

Old   September 18, 2016, 12:20
Default
  #2
Member
 
Pedro
Join Date: Nov 2014
Posts: 50
Rep Power: 9
pupo is on a distinguished road
uhhh... apparentely you need to close and open a new terminal before paraFoam works. I can't believe i spent the last three hours panicking over this without ever closing my terminal once.

I apologize for the stupidity
pupo is offline   Reply With Quote

Old   September 18, 2016, 16:53
Default
  #3
Retired Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 10,962
Blog Entries: 45
Rep Power: 125
wyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to all
Greetings Pedro,

Don't worry, it can happen to anyone.
Can you please indicate which installation instructions you've followed? I ask this so that this kind of situation doesn't happen again.

Best regards,
Bruno
__________________
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   September 19, 2016, 06:48
Default
  #4
Member
 
Pedro
Join Date: Nov 2014
Posts: 50
Rep Power: 9
pupo is on a distinguished road
sure!

i tried following this:

Code:
cd ~/OpenFOAM 
rm -rf OpenFOAM-1.4 
rm -rf linux 
cd 
rm -rf ~/.OpemFOAM-1.4

from this thread. the first command seems to be outdated, so i just navigated to /opt/ folder and removed (rm -rf) both the paraview and parafoam folders.

Alternatively, i just ran:

Code:
sudo apt-get purge openFoam*
sudo apt-get purge paraview*
which completely obliterated openfoam and paraview from my computer. finally, I installed the software again with:

Code:
sudo apt-get -y install openfoam4
If you close your console and open it again, everything should be working as normal.
pupo is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Density (rho) field during/after the run for OF 5.0 deepbandivadekar OpenFOAM Post-Processing 4 June 21, 2018 12:42
[OpenFOAM.org] Problems to install openfoam-2.4.0 on Ubuntu 16.04.01LTS matheusmonjon OpenFOAM Installation 3 February 25, 2017 15:46
[OpenFOAM] Paraview client/server does not work with ParaView 5.0.1 snak ParaView 0 October 17, 2016 11:22
icoFoam won't run while Paraview is running MikeHersee OpenFOAM Running, Solving & CFD 2 January 6, 2015 06:06
Working directory via command line Luiz CFX 4 March 6, 2011 21:02


All times are GMT -4. The time now is 20:44.